LP - Skivor : Bo Hansson – Ur Trollkarlens Hatt 1972

Omslaget till LP:n är riktigt läckert 

Baksidan med låtlista + musiker

Skivpåsen är vit 

LP:n är svart

Etiketten 


Musiker Bo Hansson - Hammondorgel, Gitarr, Syntheziser, Bas
Rune Carlsson - Trummor, Congas, Koskälla
Kenny Håkansson - Gitarrer
Gunnar Bergsten - Saxofon, Flöjt
Sten Bergman - Flöjt
Bobo Stenson - Piano (spår 9)
Owe Gustavsson - Bas (spår 9)
Pelle Ekman - Trummor (spår 9)
Låtlista


A-Sidan


Storstad
Elidor
Före Regnet
Fylke
Sluttningar (Lek I Nerförsbacke)


B-Sidan

Findhorns Sång
Uppvaknandet
Vandringslåt
Solen (Parallellt Eller 90°
Utflykt Med FörvecklingarVi fortsätter ner i sagornas värld och därför så är det dags för uppföljaren till Sagan Om Ringen.
Ur Trollkarlens Hatt heter den och kanske är det nog en litet strå vassare än Sagan Om Ringen.
Tolkningsfråga kanske eller ???? . Dock är han uppbackad av både Kenny Håkansson på Gitarr och några medlemmar av Fläsket Brinner denna gång,

Det kan ju bara bli helt enkelt magiskt.
Vissa låtar har jag hört innan fast i andra versioner dock Storstad har Fläsket Brinner framfört live och finns i Fläsket Brinner boxen. Solen har Kebnekajse spelat live och finns på en livebootleg.


Allt beror på vilket humör man är på måste jag erkänna. Låtarna är rena lyckopiller vissa stunder och ibland så finns de bara där som utfyllnad känns det som. Storstad är en härlig bit som växer varje gång.
Perfekt i sina 12 min långa svit samtidigt så är det väldigt roliga körer på sitt eget sätt.
Man känner sig nästan lite stressad på sitt eget sätt.


Skivan innehåller även lite korta låtar som ändå håller upp den på sitt eget sätt. Så det är en liten rolig blandning. Men det konstigaste som jag alltid glömmer bort ang denna skiva och det är låt Utflykt Med Förvecklingar när den börjar spelas och kommer igång så exakt 01:54 och resten av låten är 03:29 så kommer det in en saxofon som gör det lite extra gladare på något sätt. Så det blir verkligen en förveckling som kommer att förvåna många när de lyssnar på skivan.


En riktigt härlig uppföljare trots sina toppar och dalar. Det tog 2 varv till på spelaren innan man bara flyter med i sagans land. Kanske kommer en del att tycka att det är en riktigt dålig skiva eftersom att det bara är instrumentalt musik, Själv så gillar jag den och jag hoppas på att några kommer att ge den en chans om ni hittar den.
Det skadar inte som det heter.


Betyg 4/5

Kommentarer