LP - Skivor : Lykantropi - Lykantropi Grön 2017

Omslaget till Vinylen

Baksidan med låtlista

Skivpåsen är svart 

Grön läcker Vinyl

Etiketten 
Musiker Martin Östlund, - Sång & Gitarr
Pär Nordwall, - Sång & Gitarr
Tomas Eriksson, Bas
My Shaolin - Sång
Ola Rui Nygard - Trummor


Låtlista


A-Sidan


Black Old Stone
Mary Jane
Light Night
Julie (Old Death Whisper)
B-SidanAlexandra
Blue Eyes
Raven
Dödens Dans


Limiterad i 100 exemplar
Grön Vinyl Vi fortsätter med skivorna som står i hyllan & nu kommer det ett band som jag inte vet så mycket om mer än att en härlig bloggare vid namn Spader Ess har rekomenderat denna skiva så det blev en beställning via skivbolaget.
Det fanns en färgad vinyl utgåva av skivan som jag var lite sugen på.

Bandet heter kort och gott Lykantropi (den process som en varulv går igenom när han eller hon förvandlas till sin vargform och vice versa.) Men i detta fall så är det ett band från Karlstad som nyligen har släppt sin debutskiva.

Så det skall bli väldigt intressant när jag nu plockar fram denna skiva.
Skivan börjar riktigt bra och det är skön Stoner rock eller vad man skall kalla det.
Kanske lite 70-tals osande retrorock mixat med 60-tals pop-snickrande. Även Blues Pills varning måste jag säga och det är bara bra det. Skivan är psykadelisk och även lite Jethro Thull varning vissa stunder. Kanske lite folkprog också men det är väl en smaksak.

Skivan är lite mörk på sina ställen men ändå riktigt härlig och svävande, Samtidigt som jag är väldigt svag för My Shaolin underbara röst.
Det ger lite extra när kvinnliga musiker kliver fram.
Hennes röst trollbinder lyssnaren och bara njuter av den. Magi måste jag säga rakt av.


Skivan kommer att växa varje gång jag spelar den. Det finns något där som får mig att bara sitta till och bara njuta av den. Det finns en liten överraskning på skivan måste jag säga säga och det är det sista spåret som konstigt nog är på svenska. 

Det vet jag inte riktigt om jag skall tycka om eller inte. Men jag skall inte klaga egentligen. Skivan kommer att spelas flitigt här hemma och jag kommer att uppskatta den många gånger. Men det kommer att bli svårt att sätta ihop årets lista eftersom det är många skivor som kommer att slås om första platsen. Så vi får se vart denna skiva kommer att hamna?? Kanske högt eller mittemellan vi får se.


Men jag hoppas att flera kommer att få upp ögonen för detta band.
De förtjänar sin uppmärksamhet och jag hoppas även att jag någon gång får se bandet Live. Det skulle noga vara en upplevelse i sig.


Lykantropi - Black Old Stone MusikvideonBetyg 4,5/5

Kommentarer