Musik på CD: The Great Discord Duende 2015

Omslaget till CD:n

Baksidan med låtlista

Tunn Booklet + CD

CD:n

Lite reklam kommer här 

Kan detta vara något tro för dig. Det är känslan när jag köpte denna platta. Det finns en liten Ghost koppling till detta band. (enligt ryktet så är detta en av Trummisarna) som spelar på detta band och även satsar helt på detta band. Eller så är det ett rykte, vem vet.
Dock har det även lokal anknytning Bandet är nämligen från Linköping.
Men nu över till plattan!!!
The Great Discord började som ett projekt mellan sångerskan Fia Kempe och trummisen Aksel Holmgren. Deras gemensamma kärlek till progressiv musik som Genesis , King Crimson men också Meshuggah. Det märks att inspirationen kommer från många håll och kanter.
Det känns även som att det finns en liten kopling till dessa band med. Det känns som att bandet har sneglat lite på Three Beggars & Astolat , känns även lite Mount Salem vibbarVet inte varför jag får den känslan men den finns där.
Med det sagt så är det bara positivt att känna att det finns riktigt bra musik på denna platta.

Astolat  
Mount Salem 
Three Beggars
Det är en blandning som sagt av thrash, doom, prog & black metal. Konstigt nog så blir det aldrig tråkigt eller monotont, Allt bara flyter och det känns verligen att bandet har jobbat med denna platta.
Det är en härlig känsla efteråt när man har lyssnat på denna skiva. Vilket lyft och vilken platta.
Skivan är faktiskt helt perfekt en mörk novemberkväll och även när det känns lite segt och galet.
Plattan kräver dock ett par varv i CD-spelaren och den kommer att spelas ofta här hemma.

The Great Discord lyckas dock skapa något eget, en musik som stundtals är så storslagen och frestande att jag – nästan – tappar andan. Mest imponerar bandets gemensamma vision och genomförandet av denna. De vill skaka om lyssnaren rejält. Fia Kempes sånginsats är den tråd som sammanbinder bandets vindlande musik.

Även om jag tycker att skivan är helt perfekt vissa stunder så känns det att det är något som saknas på något sätt. Skivan är inte helt perfekt än. Därför så går betyget till. Kan det vara att det förekommer litet Growl (och det är något jag inte riktigt klarar av att lyssna på).

The Great Discord jag hoppas att det kommer bra för er och att ni får den uppmärksamhet ni förtjänar, Riktigt bra och stark debut som sagt. Men annars så kommer denna skiva att gå varm.
Ut med er och köp KÖP sa jag

Betyg 3/5

Kommentarer