Musik på CD: Thåström - På Röda Sten 2003 Live EP

Omslaget till CD.n

Baksidan med låtlista 

Booklett 

Booklett + CD

CD

MusikerJoakim Thåström – Sång, Gitarr
Chips Kiesbye - Gitarr
Heikki Kiviaho - Bas
Jörgen Wall - Trummor
Per Hägglund - Keyboards
Låtlista


Jag Är En Idiot
Ännu Mera Gift
Blå Himmel Blues
Vacker Död Stad
Vad Ska Du Bli?
Hjärter DamEn CD som jag har letat och frågat om länge och väl.
Trodde faktiskt först att det var en bootleg som MNW/Mistlur var tvungen att ge ut för att ta död på Bootlegmarknaden. Men det visade sig att den var en officell utgåva och samtidigt godkänd av MNW. 

Så jag började jaga den till min samling. För att vara ett släpp från 2003 så var den väldigt svårt att få tag i. Tänkte att det är inte ofta Thåström släpper Live skivor. Senaste var ju DVD:n ”Som Jordgubbarna Smakade”. Så denna trodde jag att jag aldrig skulle hitta måste jag erkänna. Så nu till slut så var den min för 75 kr på Crazy Rekords i Linköping.

Det är väldigt skitigt och brutalt för att vara en Live EP med Thåström i sitt starkaste form.
Konstigit nog så är det så här Thåström skall vara i min värld. Vet inte varför men det är fortfarnade så äkta det kan bli. Visst jag har inget emot hans senare skivor heller.. Men för mig så är detta Thåström på topp. Kanske kommer en del fans att tycka att för mycket. Men jag tycker att det är så här Thåström skall vara.


Dock måste vi även ha i åtanke att 2005 så släpptes ,Skebokvarnsvägen 209 som är början på ett avskalat Thåström. SÅ man kan väl säga att det är ett värdig avslutning av Thåströms brutalaste period. Skivan har verkligen allt

Dock måste jag även säga att jag är väldigt taggad inför hans senaste skiva som kommer nu snart.Betyg 4/5

Kommentarer