Musik på CD: Alien - Eternity 2014

Omslaget till CD:n

Baksidan med bandet + låtlista 

Booklet bild 1

Booklet bild 2

CD:n

Musiker


Jim Jidhed - Sång
Ken Sandin - Bas
Jimmy Wandroph - Keyboards
Tony Borg - Gitarr
Toby Tarrach - Trummor
Låtlista
In Love We Trust
Unbroke
Love Will Lead Me Home
I Believe
Summer Of Love
What Goes Up
I'm A Fighter
Wildheart
Liar, Liar
Look At Us Know
Burning Heart
In Truth
Jag kan inte riktigt fatta det än. Jag måste säga att jag är väldigt förvånad. Alien har släppt nytt.

Ja samma Alien som hade en hit med Only One Woman från 1988. Deras första platta har jag hyllat och lyssnat på så många gånger så jag vet inte riktigt vad jag skall säga om den. Köp den på LP eller CD om ni har chansen ni kommer inte att ångra er.

Men nu har dom alltså släppt nytt och kanske är detta en av årets plattor. Vi får se. Nu är det dags att lyssna och det är en blandning av känslor. 

När man lyssnar på den för första gången. Då känns det lite segt och tråkigt. Men får den spelas ett par varv hemma så växer plattan rejält. Det är dock inte lika bra som debuten. Men det är desto skönare låtar. Det finns en kraft i Alien s musik som inte går av för hackor. Bandet låter mer samspelat på länge och det är en riktigt bra platta som kommer att växa för varje gång man lyssnar på den. Dock så kommer man bli lite förvånad över att det finns en akustiskt ballad på plattan. Spår 12 In Truth. Det känns lite konstigt eftersom det är ett AOR-Band. Men jag skall inte klaga.

Det är lika starkt som på deras Debutplatta. Den är dock inte lika vass som debutplattan. Dock har bandet mognat rejält och samtidigt så låter Jim s röst starkare än någonsin.
En stark platta som kommer att spelas ett tag för att med tiden växa och blomma upp varje gång.
Jag är väldigt överraskad och jag hoppas samtidigt på mera plattor från Alien

Den kommer lätt att hamna på listan senare i år

Betyg 4/5

Kommentarer