LP - Skivor : Johnny Bode & Lillemor - BordellMammas Visor! 1969 LP


Omslaget är en klassiker 

Baksidan med Info m.m.

Textbladet Bild 1

Textbladet Bild 2

LP-Påsen 

LP:n

Etiketten Musiker

Johnny Bode - Sång
Lillemor Dahlqvist - Sång


+ orkester- och körbakgrunder i Köpenhamn; musikerna till tjugomannaorkestern utgjordes av Köpenhamns studioelit.Låtlista


A-Sidan

Jag har besökt bordellerna i många, många land (Visa)
Oskulds-valsen (Seglarvals)
Mutta-spricka-polka (även känd som "Neger Joe") (Polka-fox)
Sex-predikantens sång (Fräls-sång)
Vad ska en stackars fattig flicka göra? (Bossa-Nova)
B-Sidan

Lördagskväll på bordellen (Musette-vals)
Det är så underbart att alltid vara kåt (Bossa-Nova)
Gamla Hor-Marys bortgång (Visa i moll)
Smygtittarens sång (Slowly-Waltz)
Runka mig med vita handskar på (Tango-marsch)Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen

Jag har väntat länge på denna LP. Denna vann jag faktiskt på en Auktion via Facebook
den 30/9-2013. Fick senare ett FB-mail att säljaren var sjukskriven. Men h*n lovade att skicka LP:n så fort det gick.

Äntligen så kunde jag hämta ut LP:n.

Väntade och väntade och den 11/11 2013 så damp det ned en Avi att hämta ut på Priso i Linköping. Och när jag öppnade paketet så var LP:n där.


Detta är konstigt nog en LP som jag redan har på CD och jag har länge velat ha den på LP.

Bordellmammas Visor. 


Jag tänkte att jag skulle förklara lite mera om den plattan. Visserligen ni kära läsare vet redan att jag har hyllat den ett antal gånger. Men det är något med den som verkligen tilltalar mig.

Visst jag erkänner att jag lyssnar på sådan här musik. Jag är stolt över på något sätt. Allt är tillåtet att lyssna på än så länge. Jag njuter gärna riktig bra musik ihop med en god Öl.


Nej nu tappar jag tråden tillbaka till LP:n 
A-Sidan


allt börjar med den härliga låten Jag har besökt bordellerna i många, många land Det sätter tonen på sitt sätt som verkligen kommer att vara en av plattans starkaste kort. Dock så är musiken helt underbar.
Musiken är medryckande och har en väldigt vackert klassisk skimmer över sig.

Oskuldsvalsen är väldigt härlig och rolig att lyssna på. Väldigt vackert dragspel och väldigt rolig text.

Mutta Spricka Polka (Neger – Joe) som en del säger. LP:n s kanske mest kända och en aning politisk Inkorrekt. Neger med jätte kuk som sätter på finska Horor i Stockholm. Undrar om det skulle bli en hit om den hade släppts idag. Konstigt nog så har jag hört den väldigt många gånger och jag tröttnar aldrig.

Sex – Predikantens Sång är en väldigt mysig och väldigt rolig text. Kanske kan det bli en hit i Svenska Kyrkan. Vad tror ni om det :). tänker tanken att prästen tar Johnny sång. Kören tar Lillemors sång. En perfekt psalm

Vad Ska En Stackars Fattig Flicka Göra är den sista låten på A-Sidan
En liten jazztakt låt med en text som kanske är aktuell på alla sant. Sedan kan man diskutera ifall det är värt det eller inte. På sitt eget sätt.B-Sidan
Lördagskväll på bordellen börjar med en härligt dragspel och ett litet besök på glädjehuset. Konstigt nog så njuter jag av jazzmusiken och det härliga texten som är lite på gränsen till nödrim men ändå så sitter det perfekt.

Det är så underbart att vara kåt är nog det mest trågiksate spår som man inte kan lyssna på utan att man blir sömning. En riktigt tjatig och tråkig låt.


Efter det så blir det begravning.Gamla Hor-Marys bortgång  En liten hyllning till horhusets bästa hora. Detta är nog en av plattans höjdpunkter. Tänk att en sådan enkel sak blir till en lugn och härlig text. 

Smygtittarens Sång är nog den konstigaste låten som finns på plattan måste jag säga. Konstigt nog så gillar denna låt. Vet inte varför men det är väl att musiken är så vacker.

Runka mej med vita handskar på är plattans avslutning och det är en rejäl avslutning.
En Riktigt Grand Final och en perfekt låt som man blir glad av
Plattan kommer att älskas av mig många år framåt och jag hoppas verkligen att flera kommer att upptäcka denna pärla.Betyg 5/5

Kommentarer